Portret

“Medalje e Artë” për studenten e mjekësisë

Bisedoi: Dorina Reci Aurela Kullolli është 1 ndër 31 Medalistët e Artë nga gjithë Shqipëria e vlerësuar nga kryeministri i Shqipërisë, z.Edi Rama dhe ministria e Arsimit dhe Sportit znj.Lindita Nikolla, me motivacionin: Për rezultate...

 

Kardiokirurgu shqiptar, pjesë e misioneve jetëshpëtuese në Afrikë

Mjeku Altin Veshti në Eritrea Bisedoi për gazetën “Shëndet+”: Denisa Canameti Mjekut shqiptar kardiokirurg Altin Veshti nuk i pushon telefoni. Në zyrën e tij në QSUT, teksa qëndrojmë në pritje për t’i marrë një...

 

Lindita Myzyri: Të qenët grua kërkon sakrificë

Bisedoi për gazetën “Shëndet+”: Elona Tereziu “Një grua që do të punojë dhe rritet profesionalisht, e gjen gjithmonë mundësinë, pavarësisht bërrylave. Nuk ka gjë që nuk arrihet po të kesh dëshirë dhe vullnet”....

 

Dr. Shahin Kadare: Ja si t’i justifikojë ministri i Shëndetësisë mungesat në spitale

Bisedoi: Denisa Canameti Doktor Shahin Kadare nuk është penduar kurrë që u bë pjesë e shëndetësisë. Sidomos kur bëhet fjalë për onkologjikun. Sot, në një moshë në të cilën ka një gjysmë shekulli në mjekësi, ai mund të...

 

Historia e dr. Sami Galanxhit: 55 vjet mjekësi, të shpërblyera me harresë

Bisedoi: Denisa Canameti 55 vjet studim dhe punë kërkimore! Shpërblimi? Heshtje dhe harresë! I mbetur jetim në vegjëli pasi familja e tij i dha dëshmorë tokës shqiptare, tashmë jetim në përjashtimin që shteti i ka bërë djersës...

 

Kristi Bani: Projektimi i një shpirti

  Bisedoi: Eneida Mjeshtri Kristi Bani është një nga fitueset e “Gruaja përmes Artit“. Ajo konkurroi me fotografinë, teksa paraqiste një vajzë në shënjestër me titullin “Projektim shpirti”. Në një intervistë...

 

Të ndash zyrën me shefen

  Bisedoi: Denisa Canameti T’i shpëtosh syrit të drejtorit që të bësh “ndonjë shkelje” të vogël, është ëndrra e çdo punonjësi. Por kur punon në një zyrë me drejtuesin, kjo “ëndërr” thuajse nuk bëhet kurrë...

 

Sadik Mema: Nga kampion në trajner kampionësh

Profesor Sadik Mema “Te Stela” është thuajse i pari ambjent institucional që e ka organizuar notin në formën e shkollës. Këtu punojnë 6 instruktorë dhe trajnerë profesionistë Bisedoi: Elona Tereziu Shpërblimi më i mirë...

 

Mjekë që martohen me mjekë! Ja historitë shqiptare

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” A është e drejtë të thuhet se oraret e tejzgjatura, urgjencat në çdo orë të ditës e të natës, stresi i madh në punë, nënkuptojnë norma të larta divorci për mjekët? E pra, divorci...

 

Mjekë që martohen me mjekë: Mira Rakacolli dhe Perlat Kapisyzi

Denisa Canameti, gazeta “Shëndet+” Doktor Perlati është drejtor i spitalit universitar “Shefqet Ndroqi”, ndërsa doktoresha neurologe Mira është dekania e Fakultetit të Mjekësisë. Media rrallë ka mundur të depërtojë...