Pyet Mjekun

Pyet mjekun: Pse shfaqen strijat në lëkurë?

Përshëndetje. Pse shfaqen strijat në lëkurë? A ka ndonjë shpjegim për këtë? Kam strija në pjesën e kofshëve. Kam përdorur lloj-lloj metodash popullore por nuk janë zhdukur. Përgjigjet mjekja dermatologe Violeta Dajçi Strijat...

 

Pyet mjekun: Kalova gripin, por më ka mbetur kolla! A është gjë shqetësuese?

Përshëndetje! Në dhjetor kalova gripin me kollë, temperaturë të lartë dhe ethe. Kolli më zgjati ca si shumë, pavarësisht mjekimit me Ampicillinë capsule 3×2, shurup Bisolvon 2×30 pika dhe 3 ditë nga 1 ampulë Prednizolon. Pas këtij...

 

A mund të kthehet alergjia në astmë bronkiale?

Dr. Mirela Hitaj, alergologe pranë Poliklinikës së Specialiteteve Nr.1 Alergjitë janë një grup sëmundjesh të cilat janë shtuar shumë kohët e fundit si pasojë e  faktorëve të jashtëm, të cilët kanë të bëjnë kryesisht me...

 

Si t’i dallojmë nishanet normalë nga të rrezikshmit?

Përshëndetje! Jam 26 vjeçe. Kam shumë nishane në trup veçanërisht në pjesën e kurrizit. Kam lexuar që nishanet mund të bëhen të rrezikshëm. Doja të pyesja një mjek se si të dallojmë nishanet normalë nga ata të pazakontë? Përgjigjet...

 

Pyet mjekun: Pse disa persona nuk i fiksojnë dot emrat e njerëzve?

Pse disa persona nuk i fiksojnë dot emrat e njerëzve? Përgjigjet dr. Matilda Meta, mjeke neurologe pranë Qendrës Shëndetësore të Specialiteteve Nr.1 Në qoftë se disa persona nuk i fiksojnë dot emrat e njerëzve, kjo nuk do të thotë...

 

A përbën rrezik anemia e theksuar?

Përgjigjet Sokrat Riza, mjek hematolog pranë Poliklinikës Qendrore Në mjekësinë klinike termi “anemi” i referohet reduktimit poshtë vlerave, normave të pranuara të hemoglobinës (sipas moshës dhe seksit të personit) me ose pa...

 

Pyet mjekun: Djali ka gjakderdhje nga hunda dhe goja. Çfarë duhet të bëj?

Djali im ka gjakderdhje të vazhdueshmë nga hundët, (pothuajse çdo ditë) ndonjëherë edhe nga goja. Ju lutem më tregoni se çfarë duhet të bëj? Përgjgijet mjekja ORL pranë Poliklinikës Qëndrore, Klodiana  Zaharia Për gjakderdhjen...

 

Pyet mjekun: Sa yndyrë duhet të hamë?

Kam dëgjuar se nuk është mirë të hamë yndyrë. Gjithsesi disa thonë se yndyra është e mirë dhe unë personalisht i pëlqej ushqimet me yndyrë. A mund të na jepni një masë të caktuar se sa yndyrë duhet të hamë, pa i krijuar...

 

Pyet mjekun: A është parkinsoni sëmundje e trashëguar?

Përshëndetje. Jam një zotëri 53 vjeç. Shpesh më ndodh të më dridhen duart kur jam në gjendje qetësie, ndiej që do të humbas ekulibrin. Nuk kam shkuar ende për vizitë te mjeku, kam lënë takim për javën e ardhshme. Megjithatë,...

 

Pyet mjekun: A jep vaksina efekte të padëshirueshme?

Kam dëgjuar që vaksina jep efekte anësore. A është e vërtetë një gjë e tillë dhe sa problematike janë këto efekte? Përgjigjet mjekja infeksioniste, Alma Koçi Po, vaksina jep efekte të padëshirueshme, siç mund të japë çdo...