A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Semundjet me shkronjen: U

Pyet mjekun: Çfarë është Uillbrand Sindrom?

Jam e interesuar të di nëse keni ndonjë informacion rreth Uillbrand Sindrom dhe a ka në Shqipëri mjekim për këtë sëmundje, ndërkohë që një nga mjekimet është DDAVP. Po ju pyes juve pasi jam interesuar pranë të gjitha spitaleve në Shqipëri dhe asnjë nuk më ka kthyer...

Ulcera, dieta ushqimore për dhimbjet e stomakut

Denisa Canameti, gazeta Shëndet + dhe Shëndeti Online Ulcerat janë një patologji e shpeshtë. Është e rëndësishme të theksohet se disa njerëz janë të keqkuptuar me këtë diagnozë. Nuk do të thotë që edhe pse jeni diagnostikuar njëherë me ulcerë, do ta keni atë gjithë...

Urinimi i pavullnetshëm te femrat, trajtim përmes ushtrimeve

Bisedoi për gazetën "Shëndet+": Denisa Canameti Femrat janë më të prirura se meshkujt për zhvillimin e inkontinencës urinare për arsye të diferencave anatomike në zonën e legenit, si dhe ndryshimet që ndodhin nga shtatzënia dhe lindja. Mjekja obstetër- gjinekologe, Mimoza Keta,...

Vuani nga urthi në stomak? Zbuloni faktorët që e përkeqësojnë gjendjen

Përshtati në shqip për "Shendeti.com.al": Blertina Koka Qepa, ushqimet pikante dhe ato të skuqura kanë një “reputacion të keq” sa i përket zhvillimit të urthit në stomak. Këto ushqime mund të shkaktojnë urth, megjithatë ekspertët thonë se ka faktorë të tjerë që e...

Ushqimet që duhet të shmangni nëse vuani nga ulcera në stomak

  Blertina Koka / Shendeti.com.al Ulcera është një lezion i mukozës/cipës gastrike (stomakut). Shkaqet kryesore të sëmundjes ulceroze janë dy: infektimi nga bakteri helikobakter-pylori dhe përdorimi apo abuzimi me barnat antiinflamatore josteroidiene (AIJS), si për shembull...

Shenjat paralajmëruese të ulcerës në stomak, që nuk duhet të injorohen

Përgatiti për gazetën "Shendet+": Blertina Koka Ulcera është një lezion i mukozës/cipës gastrike (stomakut). Shkaqet kryesore të sëmundjes ulceroze janë dy: infektimi nga bakteri helikobakter-pylori dhe përdorimi apo abuzimi me barnat antiinflamatore josteroidiene (AIJS), si për...

Çfarë thotë ngjyra e urinës për shëndetin tuaj

  Përshtati në shqip për "Shendeti.com.al": Marsela Aliaj Ngjyra e urinës mund të jetë një tregues shumë i mirë për problemet shëndetësore. Aroma, densiteti dhe ngjyra janë shenja që tregojnë për shëndetin dhe mënyrën e jetesës. Ata ndryshojnë në varësi që...

Ushqyerja me gji – një çelës për zhvillimin e qёndrueshёm

Ushqyerja me gji është mënyrë e pazëvendësueshme e sigurimit të një ushqimi ideal për  mirërritjen dhe zhvillimin e fëmijës, dhe  duhet të jetë domosdoshmërisht ushqimi i zgjedhur për fëmijën në muajt e parë të jetës. Qumështi i gjirit Qumështi i gjirit i...

Të dhënat shëndetësore të fshehura në formën e ushqimit

Përshtati në shqip për "Shendeti.com.al": Blertina Koka E dini shprehjen e vjetër “Ne jemi çfarë hamë” apo “Nëse nuk i ha të gjitha karotat, nuk do të shohësh në darkë”? Studimet e fundit kanë treguar se shumë fruta dhe perime shpesh duken si pjesë të trupit ose...

Hudhra, si ta përdorim në sëmundjet e aparatit urinar (dhe kundër gurëve)

Për gazetën "Shëndet+", doktori i shkencave mjekësore Sami Galanxhi Hudhra dhe gatesat e saj përmbajnë lëndë me veprim diuretik që shtojnë prodhimin dhe eliminimin e urinës dhe së bashku më të edhe të lëndëve të tjera të dëmshme, helmuese e toksike që prodhohen në...