A B C Ç D Dh E Ë F G Gj H I J K L Ll M N Nj O P Q R Rr S SH T Th U V X Xh Y Z Zh

Semundjet me shkronjen: V

Pyet mjekun: Jam operuar nga gurët në veshka

Jam operuar ka 5 muaj nga gurët në veshka, mirëpo pas një muaji kanë filluar të më enjten këmbët dhe duart. Menjëherë jam shtruar, kam qëndruar 2 javë, mirëpo asnjë ndryshim, edhe pse i kam bërë të gjitha llojet e analizave. Përgjigjet mjeku Alketa Koroshi,...

Cilat janë problemet e veshkave të shprehura më shumë te meshkujt?

Alketa Koroshi, mjek nefrolog Meshkujt në dy ekstremet e jetës kanë më shumë propabilitet të sëmuren nga veshkat. Ndërsa femrat sëmuren më shumë të moshën e mesme: 20-40 vjeç, për shkak të ndërtimit anatomik të rrugëve urinare te femrat, ku mundësia e hyrjes së infeksionit...

Sëmundjet e veshkave te gratë dhe burrat, shkaqet dhe zgjidhjet

Bisedoi: Denisa Canameti Mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjet e veshkave është duke bërë një kontroll të paktën një herë në vit. Ky kontroll duhet të përfshijë detyrimisht matjen e tensionit të gjakut, kryerjen e analizës së urinës, si dhe matjen e...

Lëngje të shëndetshme dhe efikase për pastrimin e veshkave

Përshtati në shqip: Blertina Koka Konsumimi i lëngjeve të ndryshme me fruta dhe perime mund të ndihmojnë në pastrimin e veshkave dhe nxjerrjen jashtë trupit të gurëve. Më poshtë do të gjeni disa lëngje të shëndetshme për shkrirjen e gurëve në veshka: Lëng...

Faktorët që ndikojnë në formimin e gurëve në veshka

Valbona Bajrami, mjeke nefrologe pranë Spitalit Continental Gurët në veshka janë një nga çrregullimet më të zakonshme  dhe më të shpeshta të  traktit urinar. Haset më shpesh tek meshkuj sesa te femrat me raportin 2-4 meshkuj: 1 femër, ndërkohë që mosha më e prirur rezulton të...

Obeziteti, faktor riskues për zhvillimin e sëmundjeve të veshkave

Dita Botërore e Veshkave organizohet çdo vit të enjten e dytë të muajit mars dhe ka për mision të rrisë ndërgjegjësimin e popullatës për parandalimin në kohë të problemeve me veshkat. Kjo ditë është përcaktuar nga Organizata Botërore e Shëndetit si një mundësi për të...

Gurët në veshka, çfarë na rrezikon

Valbona Bajrami, mjeke nefrologe pranë Spitalit Continental Bisedoi: Elona Tereziu Gurët në veshka janë një nga çrregullimet më të zakonshme  dhe më të shpeshta të  traktit urinar. Haset më shpesh tek meshkuj sesa te femrat me raportin 2-4 meshkuj: 1 femër, ndërkohë që...

Pyet mjekun: Pastrova veshët me kunja, më ka rënë dëgjimi…

Kam një problem me veshin e djathtë, po bëj 2 vite e gjysmë. Duke e pastruar si për herë me ato kunjat që janë me pambuk, pa dashje e shtyva dhe më dhembë shumë e doli pak gjak. E mjekova vetë në kushte shtëpie me pak pambuk e betadinë, ku nuk pata me gjakderdhje. E mbajta pambukun...

3 shenjat e infeksionit të veshkave që nuk duhet të injorohen

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta 'Shëndet+' Shumë njerëz mendojnë se mund të trajtojnë infeksionet urinare me vetëm një lëng boronice. Kjo metodë funksionon në disa raste, kur infeksionet janë të lehta, megjithatë ekspertët sugjerojnë që të...

Keni lëkurë të zbehtë, mpirje të duarve apo probleme me tretjen? Mund të keni mungesë të kësaj vitamine

Përshtati në shqip për Shëndeti Online dhe gazeta 'Shëndet+": Blertina Koka Vitamina B12 është si një central energjie. Ajo ndihmon në krijimin e ADN-s, qelizave nervore dhe të gjakut, dhe është shumë e rëndësishme për mbajtjen e sistemit imunitar dhe trurit të...