Shkence

Studimi më i fundit ju jep leje t’i “zhbironi” hundët sa të doni

Përshtati në shqip: Blertina Koka Na kanë mësuar që fëmijë se futja e gishtit në hundë është një zakon i keq. Ky zakon nuk është konsideruar vetëm johigjienik, por edhe i rrezikshëm për zhvillimin e ndonjë infeksioni sinusit...

 

Rrezikoheni nga vdekja e parakohshme?

Përshtati në shqip: Blertina Koka Sigurisht që asnjë nuk e di se kur mund t’i vijë vdekja dhe kjo gjë na nxit që të vazhdojmë me zakonet e këqija. Megjithatë, hulumtuesit shkencorë nga Kolegji Imperial i Londrës kanë përdorur...

 

Shkencëtarët krijojnë mitrën artificiale, mund të shpëtojë foshnjat e lindur para kohe

Përshtati në shqip: Blertina Koka Foshnjat e lindur para kohe mund të mbahen në jetë në të ardhmen me anë të një “mitre artificiale” që shkencëtarët po planifikojnë ta testojnë tek njerëzit. Fillimisht ata e kanë testuar...

 

Mjekësia në alarm! Shtohen rastet me një superbakter që nuk ka shërim

Përshtati në shqip: Blertina Koka Një numër i madh pacientësh kanë rënë viktimë e një superbakteri që konsiderohet thuajse i pashërueshëm. Çdo vit regjistrohen rreth 2000 raste të reja të infeksionit me bakterin Carbapenemase-Producing...

 

Sëmundjet e stomakut, rëndësia e gastroskopisë

Bisedoi: Denisa Canameti Gastroskopia (apo sonda e stomakut, siç njihet rëndom) është një ekzaminim tepër i nevojshëm në rastet e problemeve me stomakun. Megjithatë, pak persona e kuptojnë rëndësinë e tij. Mjekja gastrohepatologe...

 

4 arsyet përse përqafimet janë të rëndësishme për shëndetin

Përshtati në shqip: Blertina Koka Kush nuk do të donte një përqafim të ngrohtë nga nëna, babai, miku apo mikja më e ngushtë, apo më mirë akoma, nga gjysma tjetër e juaja. Përqafimet na bëjnë të ndihemi mirë emocionalisht dhe...

 

Pastërtia e tepërt, e dëmshme për fëmijët

  Përshtati në shqip: Blertina Koka Ju mund të mendoni se mënyra më e mirë për t’ i mbajtur fëmijët të shëndetshëm është të sterilizoni shtëpinë. Por, sipas ekspertëve, ky koncept është krejtësisht i gabuar. Fëmijët...

 

Të hash ujin!

Përshtati në shqip: Blertina Koka Në një të ardhme jo shumë të largët, mund të përfundojmë duke e ngrënë ujin. Ooho! është një sferë e mbushur me ujë që do të mund të ndryshojë përgjithmonë mënyrën se si qëndrojmë...

 

Rreziku vdekjeprurës që vjen nga divanët dhe dysheku

Përshtati në shqip: Blertina Koka Kimikatet toksike të përdorura për t’i bërë divanet dhe dyshekët rezistent ndaj zjarrit rrezikojnë të shkaktojnë kancer të tiroideve, paralajmërojnë ekspertët. Materialet me të cilat prodhohen...

 

Harrojeni viagrën! Zbulohet kura afatgjate për impotencën seksuale

  Një injektim i vetëm i qelizave staminale mund të jetë një kurë afatgjate për impotencën, njoftojnë shkencëtarët. Ata testuan terapinë me qeliza staminale tek disa pacientë që vuanin nga çrregullimi erektil (impotenca...