Turizem mjekësor

Turizmi familjar, “shija” e tradicionales

Elena Beta “Dashuria vjen nga stomaku!” Vështirë ta kuptojë njeriu këtë shprehje në fast-food-et e Tiranës apo në drekat e darkat që konsumojmë “me vrap” ndërsa kthehemi të lodhur nga puna e bëhemi gati për...

 

“Lumi i Bekuar”, ujërat kurativ të Bënjës

Nikolla Lena Lumi i Langaricës, degë e Vjosës që për vendasit është “Lumi i bekuar”, rrjedh potershëm përmes një kanioni spektakolar shkëmbor, të fshehur mes pyjeve dhe maleve të Dangëllisë dhe  “urtësohet” vetëm një...

 

Burimet e ujërave termale kurative në Shqipëri

Turizmi shëndetësor është njëra prej formave dhe potecialeve të shumta të turizmit. Turizmi dentar është një term i ri për ne, por në fakt ka filluar të sensibilizojë ndjeshëm aktorët e kësaj fushe. Durrësi është ndër qytetet...

 

Turizmi mjekësor në Bullgari – si të gërshetojmë të dobishmen me të këndshmen

Pushimi i shëndetshëm nuk është një zbulim modern. Akoma në kohërat e lashta njerëzit kanë kuptuar se, ka disa vende nga tokat e sotme bullgare, të përuruar me ajër të pastër dhe ujëra minerale, të cilat mund të shërojnë si...

 

Cilat janë vendet më të famshme për turizëm mjekësor

Sigurisht, jo kushdo mendon se të udhëtosh në vende të largëta për të marrë shërbim mjekësor është një ide e mirë. Sipas doktorit amerikan Allen Lechtman “asnjë prej këtyre procedurave nuk është aq e thjeshtë sa mendojnë...