Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi

emmaE lindur në vitin 1899, Emma Morano, e cila banon në pjesën veriore të Italisë konsiderohet si gruaja më e vjetër në botë. Ajo është 117 vjeç. Por të gjithë mund të pyesin se cila është e fshehta e jetëgjatësisë së saj?

Sipas një interviste të dhenë vitin e kaluar për Agence France-Presse (AFP), Morano tha se ajo ha çdo ditë biskota, 2 vezë dhe kryesisht fruta dhe perime.

Sipas Monaro dieta ka qënë një nga arsyet se pse ka jetuar gjatë, por jo më e rëndësishmja. Sipas saj gjenetika është sekreti i jetëgjatësisë.

Burimi: woman’s Health