Përgatiti për gazetën “Shëndet+” dhe Shëndeti Online: Elena Beta

Ushqim me ngjyra artificiale:

Ngjyrat artificiale janë përdorur për të përmirësuar ngjyrën e ushqimit dhe ta bëjnë atë të duket shumë më tërheqës, por këto ngjyra mund ta vendosin trupin përballë rreziqeve: disa prej tyre janë të lidhura me çështjet e  ndryshme shëndetësore, të tilla si reaksione alergjike, lodhje, astma, lëkurë e skuqur, hyperaktivitet, dhimbje koke, si dhe janë të lidhura me lloje të ndryshme të kancerit. Gjithmonë lexoni etiketën e produktit për të parë nëse ai përmban ngjyra artificiale, kështu që ju dini për të shmangur këto ushqime.

Eliminimi i ëmbëlsuesve artificialë është gjithashtu një nga hapat pozitivë për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm.

Përzierjet kimike: shumë përbërës artificialë mund t’ju japin dhe shije artificiale. Në të vërtetë ata  përmbajnë shumë përbërës kimikë, jo vetëm një, dhe shumë prej këtyre kimikateve janë të paqëndrueshme. Për shembull: vaji vegjetal (BVO) është përdorur kryesisht për të përmirësuar shijen.

Përbërësit artificiale kanë qenë të lidhura me trurin dhe dëmtimin e sistemit nervor, kancerin, nauze, dhimbje koke, marramendje, reaksione alergjike, pezmatim të lëkurës, ekzemë, hiperaktivitet, astmë. Prandaj këshillohet të tregoni sa më shumë kujdes dhe të lexoni etiketat.

Burimi: healthyandnaturalworld