Përgatiti për Shëndet + dhe Shëndeti Online: Arlinda Gjypi

Nëse nuk mjekohen, njerëzit me kolit ulceroz mund të zhvillojnë një sërë komplikacionesh kronike e ndonjëherë të rrezikshme. Fatmirësisht, shumë prej këtyre komplikacioneve mund të trajtohen me sukses.

 • zorret zorra e trasheHemorragji
 • Çarje të zorrës së trashë
 • Ngushtim të zorrës së trashë
 • Kancer të zorrës së trashë
 • Probleme me ushqyerjen (përfshirë rënien nga pesha dhe humbjen e masës muskulare)
 • Dhimbje kyçesh dhe artrit
 • Infeksione të syrit
 • Ulcera të gojës
 • Dëmtim të mëlçisë
 • Dëshpërim dhe ankth
 • Osteoporozë

Megjithëse nuk ka kurë për kolitin ulceroz përveçse heqjes së zorrës së trashë, shumë njerëz me këtë sëmundje bëjnë një jetë aktive duke i kontrolluar simptomat me mjekim.

Burimi: Universiteti Mjekësor i Marilendit, SHBA