Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi

HIV-i është një infeksion seksualisht i transmetueshëm që mund të qëndrojë i fjetur dhe asimptomatik për një kohë relativisht të gjatë, ose mund të ndodhë e kundërta. Ky është një infeksion i pashërueshëm, por nëse kapet në kohë ju mund të parandaloni komplikacionet që shkakton sëmundja.

Ja cilat janë disa nga simptomat që shfaq virusi HIV:

aidsEthe: zakonisht pacientët e infektuar nga HIVI kanë ethe dhe temperaturë të lartë që ju zgjat disa ditë ose javë.

Lodhje e vazhdueshme: virusi HIV sulmon sistemin imunitar dhe mungesa e energjisë, lodhja e vazhdueshme etj janë 2 nga simptomat më të zakonshme të kësaj sëmundje.

  • Dhimbje muskujsh
  • Dhimbje koke dhe fyti
  • Skuqje në lëkurë
  • Rënie në peshë në mënyrë të pakuptueshme
  • Kollë e thatë
  • Djersitje e vazhdueshme, pavarësisht aktivitetit që kryeni
  • Vështirësi në përqëndrim

Ju duhet të bëni patjetër analizat specifike të HIV AIDS nëse dyshoni se jeni prekur nga kjo sëmundje.

Burimi: My Natural Way of Life