Përbërësit për 4-5 persona:
- 1 filxhan çaji fasule
- 1 falxhan kafeje oriz
- 1 kokërr qepë
- 1 filxhan kafeje yndyrë
- 2 kokrra domate ose ½ lugë gjelle salcë
- Piper
- 1 majdanoz
Përgatitja
Fasulet e thata pastrohen, lahen dhe vihen të ziejnë. Në një tenxhere tjetër me yndyrë kaurdisen qepët e grira hollë, shtohen domate të prera në formë kubike të vegjël ose pak salcë domatesh dhe kaurdisen për 2-3 minuta të tjera.
Pastaj shtohet lëng mishi ose ujë dhe sa të marrë valë hidhet orizi ose makaronat e copëtuara, pastaj hidhet kripa, shtohen fasulet e zjera dhe vazhdon zierja derisa supa të jetë gati. Në fund supa rregullohet me piper të zi e majdanoz të grirë hollë.
Ju bëftë mirë!