Archive for: Ministria e Shëndetësisë

Dr. Kalo: Shëndetësia Publike po lëngon, konçensionohet dhe rrënohet qëllimisht në dobi të Sektorit Privat

  “Shëndetësia Publike, kurban i këtyre 25 viteve tranzicion”. Dr. Tritan Kalo, mjek infeksionist tek Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, ka bërë një analizë të gjendjes reale të shëndetësisë në...

 

Sezoni turistik, në shërbim të pushuesve 25 qendra shëndetësore

Që prej muajit qershor, 17 mijë turistë kanë marrë ndihmë mjekësore në 25 Qendrat Shëndetësore të hapura në të gjithë vendin përgjatë sezonit turistik. Kjo shifër është bërë e ditur nga Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj,...

 

Të jetosh mes ujërave të zeza! Banorët e Kamzës “Duam të thithim ajër të pastër! Mos të vuajmë më spitaleve”

Blertina Koka / Shendeti.com.al Duam oksigjen! Duam ajër të pastër! Duam të jetojmë të shëndetshëm! Janë këto vetëm disa nga thirrjet e banorëve të lagjes Zall-Mner dhe Fruti-Kulturë, të cilët janë të detyruar të jetojnë...

 

10-vjeçari me tumor, pa mjekim, rrezikon jetën

Denisa Canameti Mungesa e medikamenteve në QSUT është kthyer në makth jo vetëm për pacientët, por edhe për mjekët që i kurojnë ata. Këta të fundit, pa dashur të identifikohen, shprehin keqardhje, pasi nuk u përgjigjen dot të...

 

22-vjeçari me zemër të zmadhuar, prindërit apel për ndihmë

Është në kulmin e jetës, kur duhet të kujdeset për veten dhe familjen, t’u sigurojë atyre të ardhurat, por fati deshi që ta kaplonte sëmundja e të dergjej në shtrat. Kjo është historia e trishtë e 22-vjeçarit nga fshati Kashisht,...

 

Përfaqësuesja e OBSH-së: Rrisni investimet në sektorin e shëndetësisë

Drejtoresha e Zyrës Rajonale të OBSH-së për Evropën, Zsuzsana Jakab, i ka kërkuar qeverisë shqiptare rritjen e financimeve në sektorin e shëndetësisë, duke e konsideruar këtë një politikë të rëndësishme drejt mbulimit universal...

 

10 këshilla për të qenë në formë gjatë ditëve të nxehta të verës

Së bashku me verën vjen edhe rreziku i goditjes nga të nxehtit. Për të përgatitur popullatën për këtë gjë, Ministria e Shëndetësisë dhe Qendra Kombëtare për Promocionin dhe Edukimin Shëndetësor, kanë filluar një fushatë...

 

Çelet në Vlorë Qendra e Hemodializës

Për herë të parë, shërbimi i hemodializës, jetik për këdo që e kanë të nevojshme atë, do të kryhet edhe në Vlorë. Deri më sot, për të kryer hemodializën, pacientët duhet të udhëtonin tre herë në javë drejt Tiranës...