Archive for: stres

6 sëmundjet që nuk e dinit se shkaktohen nga stresi

Përshtati në shqip për gazeta Shëndet+ dhe Shendeti Online: Blertina Koka Stresi mund të shkatërrojë shëndetin. Dhimbjet e kokës bëhen më të shpeshta, keni vështirësi për të fjetur mirë dhe mund të ndikojë edhe tek sistemi...

 

Ushqimet që rregullojnë stresin dhe gjendjen shpirtërore

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Sipas disa studimeve, është rezultuar se ushqyerja ndikon në gjendjen shpirtërore dhe në humorin tonë. Ja disa fakte interesante që tregojnë se si ndikon ushqyerja dhe ushqimi...

 

Periudhat traumatike në fëmijëri janë shumë të vështira për t’u kapërcyer. Ja arsyet

Përshtati në shqip për “shendeti.com.al”: D.Bardhi Sipas një studimi të bërë nga Universiteti i Kalifornisë periudhat traumatike në fëmijëri siç mund të jenë aksidentet, traumat fizike, abuzimet, neglizhencat apo dhuna në...

 

Dy teknika të frymëmarrjes që reduktojnë stresin

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al”:  Marsela 1. Merrni frymë me anë të barkut Për të pasur një frymëmarrje sa më të thellë, është e rëndësishme që të merrni frymë me anë të barkut.  Në këtë mënyrë një...

 

Ja si ndikon stresi në shëndet dhe trup

Përshtati në shqip për www.shendeti.com.al: D.Bardhi Stresi është një ndryshim që ndikon në një reagim të ndryshëm në përgjigjet fizkie mendore dhe emocionale. Stresi është një pjesë normale e jetës, por duhet të menaxhohet...

 

Ja si të ngrini nivelin e testosteronit në mënyra natyrale

Përshtati në shqip për www.shendeti.com.al: D.Bardhi Testosteroni është një hormon i rëndësishëm për të dyja gjinitë dhe prodhohet nga trupi në mënyrë të natyrshme. Mungesa e testosteronit dhe nivelet e ulëta të tij janë shqetësuese...

 

Ushqimet që ju përkeqësojnë ankthin dhe stresin

Përshtati në shqip për www.shendeti.com.al: D.Bardhi Ankthi dhe stresi zakonisht shkaktohen nga mungesa e nivelit të duhur te serotoninës, e cila mund të vijë si rezultat i një sërë faktorësh. Ushqimet që konsumoni ndikojnë ndjeshëm...

 

Ja si problemet me gjumin dhe mungesa e tij mund të çojnë në kancer

Përshtati në shqip për www.shendeti.com.al: D.Bardhi/ Puna me turne mund të ndikojë shumë në jetën sociale. Sipas një raportimi të BBC, një një studim të kohëve të fundit është gjetur se gjumi në orare të parregullta është...

 

Stres nga puna? Ja ushqimet që qetësojnë nervat

Përshtati për Shendeti.com.al / Blertina Koka Ushqimet nuk do t’jua zgjidhin problemet që keni, por mund t’ju ndihmojnë të largoni stresin dhe t’i zgjidhni problemet me gjakftohtësi. Psikologu Drew Ramsey, nga Universiteti i Kolumbisë,...