Archive for: studim

Personat mbipeshë, të rrezikuar nga këto 11 lloje kanceri

Përshtati në shqip: Blertina Koka / Shëndeti Online dhe gazeta ‘Shëndet+’ Obeziteti rrit rrezikun e zhvillimit të 11 llojeve të kancerit, ka zbuluar një studim i ri. Të qenët mbipeshë ju rrezikon nga kanceri i gjirit, ezofagut,...

 

Ja sa të rrezikshme janë produktet e pastrimit të shtëpisë

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka E urreni pastrimin? Ja një justifikim i mirë për ta shmangur atë: Përbërësit kimikë tek produktet e pastrimit rrisin rrezikun për dëmtim të mushkërive. Një studim...

 

Studim: Përdorimi i antibiotikëve tek fëmijët rrit rrezikun për diabet

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka Në momentin e parë që ndihemi keq, zgjidhja e menjëhershme është marrja e antibiotikëve dhe ilaçeve, edhe pse e dimë që shkaktojnë efekte anësore. Madje, disa...

 

Dieta vegjetariane, sekreti i jetëgjatësisë?

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka Personat që konsumojnë më shumë proteina nga bimët dhe më pak nga kafshët mund të jetojnë më gjatë, edhe nëse pinë shumë alkool ose duhan, sugjeron një studim...

 

Jeni rrëmujaxhi, rrini zgjuar deri natën vonë dhe ofendoni shumë? Ja çfarë fshihet pas këtyre sjelljeve

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al”: Blertina Koka Inatoseshit kur ishit fëmijë dhe prindërit ju thoshin që të pastroni dhomën, të flini herët dhe të keni kujdes me fjalorin? Ka një arsye pas këtyre sjelljeve. Studimet...

 

Mbipesha, shkaktar i plakjes së parakohshme të trurit

Përshtati në shqip për “Shëndeti.com.al”: Blertina Koka Truri i personave mbipeshë duket “10 vite më i plakur” se personat me peshë normale, ka zbuluar një studim i ri. Truri fillon të humbasë me kalimin e kohës materien...

 

Dembelizmi, shenjë e inteligjencës së lartë?!

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka Një studim i ri vërteton teorinë se njerëzit dembelë janë më inteligjentë se ata aktivë. Studimi amerikan mbështet idenë se njerëzit me inteligjencë më të...

 

Mishi kontribuon në obezitet po aq sa sheqeri

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka Mishi kontribuon po aq sa sheqeri në përhapjen e obezitetit në të gjithë botën, sugjeron një studim i ri. Shkencëtarët tek Universiteti Adelaide ekzaminuan konsumimin...

 

Trupi jonë fsheh një antibiotik të fuqishëm. Ja çfarë kanë zbuluar shkencëtarët

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al”: Blertina Koka Mungesa e zhvillimit për një kohë të gjatë të antibiotikëve të rinj dhe rritja e rezistencës së baktereve kundër ilaçeve ka alarmuar komunitetin shkencor. Para...

 

Studim: Televizori pengon zhvillimin e të folurit tek fëmijët

Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al“: Blertina Koka Shtëpitë e zhurmshme, me volum të lartë të televizorit apo zhurma e makinave nga jashtë, mund të pengojnë zhvillimin e të folurit dhe të lexuarit tek fëmijët,...