Kryefaqja Shendeti a-z F 5 simptoma të kancerit të fshikëzës që NUK duhet t’i injoroni

5 simptoma të kancerit të fshikëzës që NUK duhet t’i injoroni

0
Shpërndaje

Duhanpirja

Teknikisht duhanpirja nuk është simptomë, megjithatë, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit, rreth 50% e grave të diagnostikuara me kancer të fshikëzës janë përdoruese të duhanit. Pirja e duhanit është faktori më i madh rrezikues për kancerin e fshikëzës së urinës. Nëse vëreni një nga simptomat e përmendura më sipër, si dhe jeni përdorues të duhanit, duhet të vini në dijeni mjekun.

Mjeku mund të përcaktojë nëse është një infeksion i vogël ose diçka më shumë serioze – dhe nëse është kanceri i fshikëzës, është më e lehtë të trajtohet nëse e zbuloni më herët.

Burimi: Women’s Health / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here