Kryefaqja Lajm kryesor 6 sëmundje që nuk kanë thuajse asnjë simptomë derisa të jetë shumë...

6 sëmundje që nuk kanë thuajse asnjë simptomë derisa të jetë shumë vonë

0
Shpërndaje

Kanceri i mushkërisë

Kanceri i mushkërive është një ndër sëmundjet më vdekjeprurëse, duke ia kaluar edhe kancerit të gjirit, prostatës dhe zorrës së trashë së bashku.

90%  personave që preken nga kanceri i mushkërive janë duhanpirës. Shenjat e këtij lloj kanceri fillojnë të bëhen më të dukshme vetëm kur sëmundja ka avancuar dhe rreziku i vdekjes është shumë i lartë.

Mbroni veten: Nëse jeni duhanpirës apo keni qenë më parë përdorues i duhanit dhe jeni mbi 55 vjeç, duhet të bëni kontroll të përvitshëm të mushkërive. Duhet të shqetësoheni gjithashtu nëse keni një kollë të thatë që nuk zhduket pas rreth 2 javësh,  ngulçim, dhimbje të gjoksit, probleme me frymëmarrjen ose ngjirje të zërit.

Burimi: Prevention / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here