Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje

Anemia e qelizave në formë drapri

Anemia e qelizave në formë drapri është një sëmundje e trashëgueshme ku trupi prodhon një formë anormale të hemoglobinës. Kështu qelizat  e kuqe të gjakut ndryshojnë formë nga rrethore në formë drapri dhe ngjiten bashkë. Prandaj bëhet e vështirë kalimi i tyre nëpërmjet enëve të gjakut, duke shkaktuar dhimbje dhe dëmtim të indeve të gjakut. Qelizat e kuqe në formë drapri nuk mbartin sasinë e duhur të oksigjenit dhe shkatërrohen shpejt, kështu që dhe organizmi nuk furnizohet si duhet me oksigjen duke shkaktuar dobësi dhe dhimbje trupore.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here