Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje

Faktorët e rrezikut

Gratë dhe personat që vuajnë nga ndonjë sëmundje kronike janë më të predispozuar që të zhvillojnë anemi. Kur humbasin shumë gjak gjatë ciklit menstrual, gratë mund të bëhen anemike. Shtatzënia gjithashtu shkakton ndryshime në volumin e gjakut tek gratë, gjë që mund të rezultojë në anemi. Sëmundjet kronike si ato të veshkave mund të ndërhyjnë në aftësinë e trupit për të prodhuar qeliza të kuqe të gjakut. Një dietë e ulët në hekur, folate ose vitaminë B12 gjithashtu mund të rrisë rrezikun. Disa lloje të anemisë janë edhe të trashëguara.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here