Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje


Shkaku: Mungesa në vitamina

Trupi ka nevojë si për vitaminën B12 ashtu edhe për folate për të prodhuar qeliza të kuqe të gjakut. Një dietë e ulët në këto vitamina shpeshherë mund të shkaktojë anemi. Një çrregullim autoimunitar ose problem me tretjen mund të pengojë gjithashtu trupin të absorbojë mjaftueshëm vitaminë B12. Ushqimet me bazë shtazore dhe drithërat janë një burim i mirë i vitaminës B12. Ndërsa folate gjendet tek perimet e gjelbra, frutat, fasulet dhe bizelet, dhe janë të shtuara si acid folik tek buka, makaronat dhe drithërat.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here