Kryefaqja Box 2 A e dinit që pesha ideale llogaritet nëpërmjet gjatësisë? Ja si mund...

A e dinit që pesha ideale llogaritet nëpërmjet gjatësisë? Ja si mund ta llogarisni peshën ideale (Femrat)

0
Shpërndaje

 

Shpesh pyesim se cila do të ishte pesha jonë më e mirë, duke pasur parasysh gjatësinë dhe elemente të tjerë të fizikut tonë. Shpesh mund të jemi në dilemë pasi edhe nëse kemi provuar dieta të ndryshme, ende nuk e dimë nëse jemi në rregull me kilogramët apo jo.

Më poshtë po ju paraqesim se sa është pesha ideale, në bazë të gjatësisë. Rezultatet bazohen në këtë lloj formule: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatësi – 100) = Pesha

 • Nëse jeni e gjatë 1.50cm, pesha juaj ideale = 45.0 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.51cm, pesha juaj ideale = 45.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.52cm, pesha juaj ideale = 46.8 kg
 • Nëse jeni e gjatë 1.53cm, pesha juaj ideale = 47.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.54cm, pesha juaj ideale = 48.6 kg.
 • Nese jeni e gjatë 1.55cm, pesha juaj ideale = 49.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.56cm, pesha juaj ideale = 50.4 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.57cm, pesha juaj ideale = 51.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.58cm, pesha juaj ideale = 52.2 kg.
 • 10- Nëse jeni e gjatë 1.59 cm, pesha juaj ideale = 53.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.60cm, pesha juaj ideale = 54.0kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.61cm, pesha juaj ideale = 54.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.62cm, pesha juaj ideale = 55.8 kg
 • Nëse jeni e gjatë 1.63cm, pesha juaj ideale = 56.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.64cm, pesha juaj ideale =57.6 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.65cm, pesha juaj ideale = 58.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.66cm, pesha juaj ideale = 59.4 Kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.67cm, pesha juaj ideale = 60.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.68cm, pesha juaj ideale = 61.2 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.69cm, pesha juaj ideale = 62.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.70cm, pesha juaj ideale = 62.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.71cm, pesha juaj ideale = 63.9 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.72cm, pesha juaj ideale = 64.8 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.73cm, pesha juaj ideale = 65.7 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.74cm, pesha juaj ideale = 66.6 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.75cm, pesha juaj ideale = 67.5 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.76cm, pesha juaj ideale = 68.4 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.77cm, pesha juaj ideale = 69.3 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.78cm, pesha juaj ideale = 70.2 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.79cm, pesha juaj ideale = 71.1 kg.
 • Nëse jeni e gjatë 1.80cm, pesha juaj ideale = 71.9 kg.

(Kjo lloj matje dhe këto rezultate vlejnë vetëm për trupin e femrave, pasi për meshkujt ka mënyra të tjera të llogaritjes).

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here