Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje

Diagnoza: Gjak komplet

Një analizë e gjakut komplet ndihmon për të matur nivelet e qelizave të kuqe të gjakut, qelizave të bardha, trombocitet dhe hemoglobinës. Ajo kontrollon gjithashtu për faktorë të tjerë, si madhësia mesatare,ndryshimi në madhësi, volumi dhe përqendrimi i hemoglobinës në qelizat e kuqe të gjakut. Nëse keni anemi nga mungesa e hekurit qelizat e kuqe të gjakut mund të jenë më të vogla se ato normale. Mjeku specialist mund t’ju pyesë gjithashtu për simptomat, ilaçet që përdorni dhe historinë familjare.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here