Kryefaqja Lajm kryesor 8 simptoma të kancerit të pankreasit që NUK duhet t’i injoroni

8 simptoma të kancerit të pankreasit që NUK duhet t’i injoroni

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Blertina Koka

Pankreasi është një nga ato organet për të cilat me siguri nuk mendoni shumë për të. Ky organ në formë fluturze, 15 cm i gjatë, i fshehur pas stomakut, ka si detyrë kryesore të ndihmojë në tretjen e ushqimit dhe të kontrollojë sheqerin në gjak.

Zakonisht funksionin në mënyrë të përsosur pas skene. Por, kur gjërat nuk shkojnë mirë, mund të ndikojë në të gjithë trupin. Vetëm 2% e njerëzve në të gjithë botën mund të diagnostikohen me kancer të pankreasit, sipas Institutit Kombëtar të Kancerit. Është më i përhapur tek moshat e treta, megjithatë nuk përjashtohen as rastet tek të rinjtë e moshave 20-30 vjeç.

Kjo është pjesa më e frikshme e kancerit të pankreasit: Ka probabilitetin më të lartë të vdekjes së çdo lloj kanceri – më pak se 8% e njerëzve arrijnë të jetën për 5 vitet e ardhshme pas diagnostikimit me kancer të pankreasit.

Pse? Arsyeja kryesore është sepse është shumë e vështirë që kjo sëmundje të diagnostikohet që në fazat e para. Pankreasi është i futur aq thellë në trup sa nuk mund të shihet apo ndihet masa tumorale deri sa ajo të përhapet edhe në organet e tjera.

Prandaj është shumë e rëndësishme që të dini simptomat e kancerit të pankreasi dhe, nëse po i përjetoni ato, duhet mos t’i injoroni.

Shfletoni galerinë për të zbuluar disa nga shenjat e para të kancerit të pankreasit që duhet t’i dini.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here