Kryefaqja Box 3 A ju ka ndodhur të zgjoheni natën dhe të mos mundeni të...

A ju ka ndodhur të zgjoheni natën dhe të mos mundeni të lëvizni?! Ja pse ndodh

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip për “Shëndet+”: Daniela Bardhi

paralize gjumiShumë njerëzve mund t’ju ketë ndodhur të zgjohen natën dhe të mos jenë të aftë të lëvizin për një periudhë të shkurtër kohore. Kjo dukuri/ndjesi është përcaktuar si “paralizë gjumi” ose ngurtësimi (shtangie). Nga eksperiencat e shqyrtuara tek këta njerëz, disa thonë se ju duket sikur dikush i ndalon të flasin/ngrihen megjithëse teorikisht nuk janë në gjumë. Disa të tjerë thonë se nuk e kanë kuptuar dukurinë e kësaj gjendje.

Ekzistojnë disa shpjegime për këtë gjendje ku shumica prej tyre thonë se kjo gjendje ndodh si pasojë e aktivitetit të dobët të trurit. Ai nuk furnizohet në mënyrë të mjaftueshme me gjak dhe energji në atë moment. Disa shkenëtarë të tjerë thonë se kjo mund të vijë si pasojë se mendja mund të zgjohet në disa momente, ndërsa trupi ka mbetur në modalitetin e fjetjes. Kjo është një gjendje që s’duhet të shqetësoheni sepse ndodh vetëm për disa sekonda, maksimumi për pak minuta./ Burimi: dailyhealth

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here