Kryefaqja Aktualitet COVID-19/ Mjekja pediatre: Mosha e rekomanduar për mbajtjen e maskës tek fëmijët

COVID-19/ Mjekja pediatre: Mosha e rekomanduar për mbajtjen e maskës tek fëmijët

0
Shpërndaje

Prof. Gjeorgjina Kuli

Maska është një nga mjetet mbrojtëse shumë të rëndësishme edhe për fëmijët e vegjël. Mosha e rekomanduar për fëmijët e vegjël që duhet të mbajnë maskë është 6 vjeç e sipër, sepse është një moshë që fëmijëve mund t’ju shpjegohet për rëndësinë e maskës; pse duhet mbajtur. Po kështu, mund të kombinohet në formë lojrash me personazhet e përrallave apo të botës së tyre për ta bërë pjesë të rëndësishme të përditshmërisë.

Maska është një mjet i vjetër mbrojtës ndaj shumë sëmundjeve infektive dhe i domosdoshëm për mbrojtjen ndaj sëmundjeve që hapen nëpërmjet spërklave të ajrit. Nuk është një mjet i ri, thjesht po vemë në përdorim një mjet që ka ekzistuar prej kohësh dhe që ka vërtetuar prej kohësh efikasitetin.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here