Kryefaqja Aktualitet Denoncim: Lagështirë dhe myk në Klinikën Stomatologjike Universitare, QSUT

Denoncim: Lagështirë dhe myk në Klinikën Stomatologjike Universitare, QSUT

0
Shpërndaje

Denisa Canameti

“Kjo është situata e higjienës në KSU, Klinika Stomatologjike Universitare”.

Ky denoncim, bashkëngjitur disa foto, kanë mbërritur në redaksinë e Pro Pacientit ditën e sotme. Pamjet e dëshmuara përmes fotove tregojnë për një ambient me lagështirë dhe me kushte higjiene shumë të këqija.

Shërbimi dentar shtetëror nuk është braktisur nga qytetarët. Përkundrazi, është i lartë numri i atyre që i drejtohen shtetit, pasi ky shërbim në privat është shumë i shtrenjtë. Mirëpo, krahas përfitimit ekonomik, duket se cilësia e shërbimit vihet në pikëpyetje për shkak të kushteve jo optimale të ambienteve.

Në këtë klinikë studentët e stomatologjisë zhvillojnë orët e tyre të praktikës nën mbikëqyrjen e pedagogëve.

Ndërkohë, sipas ligjit “Për Shërbimin Stomatologjik në Republikën e Shqipërisë” ky shërbim ofrohet falas për:

  • personat nga mosha 0 deri 18 vjeç;
  • të sëmurët e shtruar dhe ata që trajtohen në institucione spitalore publike, për mjekime urgjence;
  • kategori të veçanta individësh që, me ligje dhe akte nënligjore të veçanta.

Shteti merr përsipër të mbulojë pjesërisht:

  • shërbimin e urgjencave stomatologjike për moshat mbi 18 vjeç;
  • shërbime stomatologjike në Departamentin e Stomatologjisë në Fakultetin e Mjekësisë;
  • shërbime stomatologjike në institucionet stomatologjike publike./ Pro Pacientit

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here