Kryefaqja Box 4 DEPRESIONI: Kë prek dhe cilat janë simptomat kryesore

DEPRESIONI: Kë prek dhe cilat janë simptomat kryesore

0
Shpërndaje

nga Daniela Burnazi

Depresioni klinik është një çrregullim i humorit i cili shoqërohet me ndjenjat e trishtimit, zemërimit, zhgënjimit mbi jetën etj.

Depresioni mund të prektë të gjitha moshat, adoleshentët, të rriturit, të moshuarit etj.

Simptomat kryesore të depresionit janë:

– humbja e humorit

– çrregullime të gjumit, ku mund të përfshihen vështirësi për të fjetur ose gjumë i tepërt.

– ndryshime në oreks, ose mund të hani më tepër se zakonisht ose keni humbje oreksi

– mungesë energjie

– ndjesi lodhje gjatë gjithë kohës

– ndjenja e pavlefshmërië dhe\ose fajit ndaj vetes

– vështirësi në përqëndrim

– pasivitet dhe tërheqje nga shoqëria dhe aktivitetet e zakonshme

– ndjenja e pashpresës ose braktisjes

– humbja e dëshirës seksuale

Nëse vëreni që ju apo një i afërmi juaj është në depresion, ndihmojeni duke i ndjetur afër dhe duke komunikuar me të.

Burimi: Informacion de salud para usted

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here