Kryefaqja Box 2 Disa këshilla për konsumatorët në kujdesin për të ushqyerit

Disa këshilla për konsumatorët në kujdesin për të ushqyerit

0
Shpërndaje

larja e duarveNga specialistja e sigurisë ushqimore Fatmira Biçaku:

· Respektoni kohën e ruajtjes së produkteve ushqimore në bazën ftohëse, qoftë në mënyrë të pagatuar ose të gatuar.

· Kushte të mira higjienike: duar të pastra, sipërfaqe të pastra, enë, banakë, etj.

· Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun përpara se të përgatisni ose të hani ushqim.

· Lani enët dhe banakët me ujë të nxehtë dhe sapun pas përgatitjes së çdo artikulli ushqimor.

· Përdorni ambalazhe dhe çanta të pastra.

· Mos ripërdorni ambalazhe, sepse ato mund të jenë të kontaminuara dhe shkaktojnë sëmundje që burojnë nga ushqimet.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here