Kryefaqja Box 5 E vërteta e Sindromës Vizive nga kompjuteri

E vërteta e Sindromës Vizive nga kompjuteri

0
Shpërndaje

Çfarë është sindroma vizive nga kompjuteri

Përkufizimi i kësaj sindrome përfshin një grup problemesh vizive dhe të syrit, të cilat ndodhin në përdoruesit e kompjuterit. Shumë individë përjetojnë diskomfort të syve dhe problem me shikimin përpara ekranit të kompjuterit për një periudhë të gjatë. Sipas studimeve të ndryshme, një përqindje tepër e lartë midis përdoruesve të kompjuterave shfaqin grada të ndryshme të kësaj sindrome. Niveli i diskomfortit duket të rritet me kohën e përdorimit të kompjuterit.

sy kompjuterSimptomat më të zakonshme që lidhen me përdorimin e kompjuterit janë:

 • Lodhje e syve
 • Dhimbje koke
 • Shikim i turbullt
 • Sy të thatë ( djegie, ndjenjë e trupit të huaj në sy, etj)
 • Dhimbje e qafës dhe e shpatullave

Këto simptoma mund të shkaktohen nga:

 • Ndriçimi i dobët
 • Shkëlqimi i ekranit të kompjuterit
 • Distancë jo e përshtatshme e shikimit
 • Qëndrimi jo korrekt në karrige
 • Mospërdorimi i syzeve
 • Kombinimi i faktorëve të mësipërm

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here