Kryefaqja Aktualitet Gjatë pandemisë adoleshentët kërkuan më shumë ndihmë tek psikologu, ja frikërat e...

Gjatë pandemisë adoleshentët kërkuan më shumë ndihmë tek psikologu, ja frikërat e tyre

0
Shpërndaje

Nisur nga ngarkesa e madhe psikologjike që kanë përjetuar njerëzit për shkak të Covid-19, a janë afruar më shumë me psikologun, a kanë kërkuar ata ndihmë apo vazhdojnë ta konsiderojnë “tabu” konsultën me ju?

Përgjigjet psikologia: Ada Mehmeti 

Po, kemi shtim të rasteve të njerëzve që kanë kërkuar ndihmë tek psikologu. Njerëzit po edukohen se që të shkojnë tek psikologu jo domosdoshmërish duhet të kenë një problem mendor. Po edukohen që kur shikojnë që diçka nuk po shkon mirë tek vetja e tyre të kërkojnë ndihmë tek ne.

Gjatë pandemisë kemi vënë re një shtim të numrit të personave që kërkojnë ndihmë. Ne patëm dhe një ofrim të këshillimit on line falas dhe u vu re që shumë persona, sidomos adoleshentë filluan ta përdornin këtë shërbim të ofruar nga ne. E gjithë problematika e shfaqur ishte mungesa e menaxhimit të ankthit, mungesa e menaxhimit të jetës së tyre, pasi nuk dinin si ta menaxhonin qasjen e re në të cilën ndodheshin, si ta mbronin jetën e tyre, sa rrezikshmëri kishin për tu infektuar ose për të humbur jetën. Përveç ankthit, një problematikë tjetër ishte pagjumësia dhe depresion.

Kemi pasur edhe persona post-COVID. Këta persona kërkonin ndihmë për të menaxhuar stilin e ri të jetesës që do të kishin, dhe për të menaxhuar simptomat që COVID-19 u kishte lënë.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here