Kryefaqja Shendeti a-z A Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

Gjithçka duhet të dini mbi aneminë: Shkaktarët, komplikacionet, trajtimi…

0
Shpërndaje

Anemia tek fëmijët

Shumë fëmijë të moshës parashkollore janë me anemi, kryesisht sepse nuk kanë mjaftueshëm hekur në dietën e tyre. Njerëzit që vuajnë nga anemia për shkak të mungesës së hekurit kanë një dëshirë të madhe për të ngrënë gjëra të papërshtatshme, si akull, dhe’, shkumës, një çrregullim ky i quajtur ndryshe “pica”. Nëse nuk marrin trajtimin e duhur, anemia mund të ndikojë në zhvillimin mendor të fëmijëve.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here