Kryefaqja Aktualitet Ja ç’duhet të dini, nëse planifikoni të hiqni maskën tuaj dhe ta...

Ja ç’duhet të dini, nëse planifikoni të hiqni maskën tuaj dhe ta përdorni përsëri gjatë ditës

0
Shpërndaje
Blerta Brati, mjeke mikrobiologe
Eshtë e rëndësishme te dini të vishni, te hiqni dhe te mbani maskën tuaj siç duhet, për të mbrojtur shëndetin tuaj dhe të atyre që ju rrethojnë.
Kur vendosni maskën:
1.Gjithmonë lani duart tuaja së pari me ujë dhe sapun para se të vendosni maskën tuaj.
2. Sigurohuni që maska ​​të jetë e pastër dhe të mos ketë lot ose vrima.
3. Mos vish një maskë të ndotur ose të dëmtuar.
4.Rregulloni maskën në mënyrë që të mbulojë gojën, hundën dhe mjekrën tuaj pa lënë hapësirë ​​anash.
5.Sigurohuni që të merrni frymë rehat.
Ndërsa mbani maskën
1.Ndryshoni maskën tuaj nëse është e ndyrë ose e lagur.
2.Mos e vendos maskën poshtë hundës ose mjekrës ose mos e vish në kokë – ajo duhet të mbulojë plotësisht gojën dhe hundën për të qenë efektive.
3. Mos e prekni maskën tuaj ndërsa e keni veshur.
Këshillë: Nëse planifikoni të hiqni maskën tuaj dhe ta përdorni përsëri gjatë ditës,
Ruajeni në një qese të pastër të riciklueshme. Përdorni një çantë për secilin anëtar të familjes.
Kur vendosni maskën në qese ose e mblidhni, trajtojeni atë nga elastikët ose shiritat (pa prekur sipërfaqen e maskës) për të shmangur ndotjen e mundshme.
Mos harroni të lani duart para se ta vendosni përsëri.
Kur hiqni maskën
1.Lani duart para se të hiqni maskën.
2.Hiqeni duke përdorur shiritat e gomes ose rripa.
3.Shmangni prekjen e pjesës së përparme të maskës.
4.Lani duart pasi të hiqni maskën.
Maskat me cope, duhet të lahen pas çdo përdorimi dhe të ruhen në një qese të pastër.
Maskat mjekësore janë të destinuara vetëm për përdorim të vetëm dhe ato duhet të hidhen në një kosh të mbyllur mbeturinash.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here