Kryefaqja Shendet Mendor Këto 5 ushtrime të frymëmarrjes mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më të...

Këto 5 ushtrime të frymëmarrjes mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më të qetë

0
Shpërndaje

Frymëmarrja e kutisë

E quajtur edhe frymëmarrja me katër katrorë, frymëmarrja me kuti është një ushtrim bazë që mund të angazhojë mendjen dhe trupin tuaj, thonw ekspertwt, gjë që e bën këtë të shkëlqyeshëm për shpërqendrimin psikologjik si ndërhyrje dhe ngadalësim të trupit gjatë stresit.

Filloni duke thithur për një numërim prej katër sekondash.

Mbajeni frymën për të numëruar katër.

Më pas nxirrni frymën për të numëruar katër.

Opsionale: Mbyllni sytë dhe imagjinoni ndërtimin dhe prishjen e një kutie katrore një dimensionale ndërsa ecni.

4-7-8 Frymëmarrje

Ky ushtrim është pak më i ndërlikuar për t’u mbajtur mend, kështu që mos i bëni presion vetes ta provoni nëse nuk jeni një person që merr frymë thellë. Thënë kështu, mund t’ju ndihmojë të relaksoni sistemin tuaj nervor dhe të përballeni me stresin, pasi merrni frymë dhe përqendroheni në frymën tuaj për dy herë më shumë se sa jeni duke marrë frymë.

Uluni në një karrige ose pozicion të rehatshëm.

Thithni ajër në hundë për katër sekonda.

Mbajeni atë frymë për shtatë sekonda.

Nxjerrni nga goja juaj për tetë sekonda

Frymëmarrja trekëndore

Ngjashëm me frymëmarrjen me kuti, frymëmarrja trekëndëshe kërkon që ju të numëroni frymëmarrjet tuaja dhe të vizualizoni një formë të caktuar në mendjen tuaj.

Uluni në një pozicion të rehatshëm.

Merrni frymë përmes hundës tre herë.

Mbajeni frymën për tre numërime.

Merr frymë përmes gojës për tre numërime.

Opsionale: Mbyllni sytë dhe imagjinoni ndërtimin dhe zbërthimin e një trekëndëshi një dimensional ndërsa ecni.

Frymëmarrja diafragmatike

Kjo frymëmarrje fokusohet në diafragmën tuaj, e cila mund të ndihet e pakëndshme në fillim pasi mund të jeni mësuar me frymëmarrjen e cekët në gjoks. Është super i arritshëm për fillestarët që mund të mos dinë të marrin frymë thellë siç duhet dhe kanë nevojë të mësojnë.

Filloni duke vendosur një dorë në gjoks dhe një në diafragmë.

Merrni frymë përmes hundës.

Sigurohuni që barku juaj të zgjerohet ndërsa merrni frymë.

Ndalo për një moment.

Më pas, merrni frymë përmes gojës.

Frymëmarrje taktike

Frymëmarrja përmes hundës në vend të gojës është një taktikë që mund t’ju ndihmojë të merrni frymë më thellë dhe të ngadalësoni frymëmarrjen, thotë Carmichael. “Me këtë metodë, mendja juaj fokusohet në frymëmarrjen përmes hundës dhe numërimin, gjë që ju ndihmon të futeni në një skenar tjetër në vend që të keni panik ose të mbeteni në ankth,” shpjegon ajo.

Gjeni një pozicion të rehatshëm ulur.

Thithni përmes hundës për katër sekonda.

Ndalo për një moment.

Nxirrni frymën përmes hundës për katër sekonda.

Burimi: Women’s Health

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here