Kryefaqja Box 5 Kripa e jodizuar mbron shëndetin e fëmijëve

Kripa e jodizuar mbron shëndetin e fëmijëve

0
Shpërndaje

femijetNëse nëna vuan nga mungesa e jodit, është e qartë që edhe foshnja e saj do të lind me këtë mungesë… Kripa e jodizuar që përdoret në kuzhinën shtëpiake, furra dhe industri të ndryshme të ushqimit, siguron mikroelementet të cilët mbrojnë fëmijët nga rreziqet e pengesave mentale si pasojë e mungesës së jodit në ushqim, është thënë në forumin Ndërkombëtare rreth ushqimit me konsumim optimal të jodit.

Studimi regjional është kryer në 20 vende.

Rreth 2.6 milion foshnja apo 46 përqind nga 5.6 milion foshnja lindin gjatë vitit në regjion, në shtëpitë në të cilat nuk përdoret kripa adekuate e jodizuar janë të pambrojtur nga çrregullimet të cilat i shkakton deficiti i jodit.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here