Kryefaqja Aktualitet Ministria e Shëndetësisë iu ndërpret kontratat e punës, mjekët specializantë dalin në...

Ministria e Shëndetësisë iu ndërpret kontratat e punës, mjekët specializantë dalin në protesë: Çështjen do e dërgojmë në Gjykatë

0
Shpërndaje

Mjekët specializantë knanë dalë në protestë ditën e sotme për të kundërshtuar vendimin e Ministrisë së Shëndetësisë për ndërprerjen e kontratave të tyre të punës. Vendimi për ndëprerjen e kontratave të punës u fut në fuqi për Qarkun e Tiranës, Elbasanit, Vlorës dhe Shkodrës.

Në një prononcim për mediat, një nga mjeket që ishte e pranishme në protestë u shpreh se nuk ka rregullore që përcakton se mjekët që janë në specializim nuk mund të punojnë. Mjekja theksoi se kërkojnë një takim me ministrinë pasi kjo çështje prek rreth 800 persona. Sipas saj, nwse vendimi nuk rishikohet do ta dwrgojnw të çështjen në organet gjyqësore.

“Kemi një rregullore të specializimit, ku në asnjë pikë s’na ndalohet të punojmë paralelisht. Dokumenti ligjor që ndërpret marrëdhënien e punës, është kontrata. Në atë nuk thuhet që mjekët duhet të specializohen dhe të ndjekin studimet e të punojmë. Ne jemi familjarë, kryefamiljarë dhe pjesa e punës është e rëndësishme. Ka vend për t’u parë kjo pjesë dhe për t’u ndryshuar.

Duhet të bëjmë një takim me Ministrinë, për këtë çështje. Ne jemi 4 breza, rreth 200 e ca veta në brez, bien rreth 800 persona pa punë. Ne nuk kemi asnjë kontratë, ne paguajmë këto studime, nuk marrim asnjë pagë. Vendi punës thotë kontribut për të marrë këtë specializim. Të marrësh specializimin janë trajnime pafund, shpenzime. Këto shpenzime mbulohen nga ne.

Hapin e parë e nisëm në formën ligjore, hapi i dytë është do të përshkallëzojmë veprimet tona, do të protestojmë dhe mund ta çojmë në gjykatë”, tha mjekja.

Pas shpërthimit të pandemisë, mjekët specializantë u rekrutuan në spitalet e vendit, për të dhënë kontributin e tyre në situatën e vështirë. Por, pas uljeve të rasteve ditore nga COVID-19 dhe numrit të të shtruarve në spitale, me anë të një vendimi, ministria vendosi largimin e tyre nga puna, si në sektorin privat, ashtu edhe në atë publik.

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here