Panik salmonele tek ushqimet – çfarë duhet të dini

Përshtati në shqip: Blertina Koka

Çfarë është salmonela?

Salmonela është një lloj bakteri që jeton në sistemin tretës të shumë kafshëve. Salmoneloza është një sëmundje që e merrni duke ngrënë ushqim të kontaminuar ose duke prekur kafshë që janë mbartëse të baktereve të salmonelës. Sëmunjdjet fillojnë nga të lehta deri në infeksione shumë të rënda, që mund të shkaktojnë vdekje. Megjithatë ka disa mënyra për të mbrojtur veten.

Zbuloni se cilat ushqime mund të kontaminohen nga ky lloj bakteri, a ndihmon zierja apo larja e këtyre produkteve ushqimore, si dhe simptomat që paralajmërojnë se jeni infektuar me salmonelë.

Shfletoni galerinë…

Postime të ngjashme

Nga shtimi në peshë te ndryshimi i rrahjeve të zemrës, studimi zbulon për herë të parë efektet anësore të antidepresantëve
Jetë stresuese, rriten të sëmurët nga zemra dhe ata me probleme psikiatrike
Cilat ushqime duhet të shmangni kur jeni me cikël menstrual
Operacioni plastik në Turqi i merr jetën biznesmenes 50-vjeçare
“Profesioni im është thirrje, jo pozicion”- Ish-deputetja e PD emërohet drejtore e Spitalit të Elbasanit
Lyerja e shpeshtë e flokëve, a e rrit rrezikun e kancerit? Ja çfarë thotë studimi
Vuani nga diabeti? Mjeku zbulon se kur është koha më e mirë për të ecur
Ky ushqim i përditshëm mund të shkaktojë helmim nëse nuk e konsumoni shpejt