Kryefaqja Box 4 Pse disa fëmijë janë pre e pubertetit të hershëm

Pse disa fëmijë janë pre e pubertetit të hershëm

0
Shpërndaje

Studimet tregojnë se hyrja herët në pubertet rrit rrezikun e zhvillimit të fëmijës tuaj duke e bërë më të ekspozuar ndaj:

  • pubertetHipertensionit
  • Kancerit
  • Crregullimet gastrointestinale
  • Diabet tip 2
  • Astmës dhe problemet e frymëmarrjes
  • Çrregullime ankthi dhe depresioni

Sipas studimeve, puberteti i hershëm është rezultat i faktorëve të ndryshëm duke përfshirë dietën dhe mënyrën e jetesës.

Obeziteti përbën një kërcënim të madh për shëndetin e përgjithshëm dhe kjo luan një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin pubertal të fëmijëve. Mbipesha ndryshon nivelet e insulinës.

Ky problem është një rreth vicioz: Obeziteti lidhet me pubertetin e hershëm dhe puberteti lidhet me nivelin e insulinës dhe yndyrës në trup. për pasojë përballemi me shtim në peshë dhe njëkohësisht pubertet të hershëm .

Ushqimi është shpesh një nga faktorët më të rëndësishëm për mbarëvajtjen e shëndetit. Dieta gjithashtu luan rol jetik në zhvillimin seksual pasi ushqimi është shumë i rëndësishëm në reduktimin e rreziqeve që lidhen me mbipeshën, por edhe me pubertetin pasi disa kimikate mund të jenë përgjegjës për pubertetin e hershëm.

Kujdesuni për ushqimin e fëmijëve tuaj që në vogëli pasi kështu mund të parandaloni probleme akomamë të mëdha.

Përgatiti për “Shëndet+”: Elena Beta/ Burimi: Healthy and Natyral World

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here