Kryefaqja Box 3 Rregullat e arta, pse duhet të hani mëngjes çdo ditë?

Rregullat e arta, pse duhet të hani mëngjes çdo ditë?

0
Shpërndaje

Mamaja jonë kishte të drejtë kur “na detyronte” të hanim mëngjes çdo ditë. Mënjanimi i këtij vakti të rëndësishëm mund të reduktojë përqendrimin, redukton energjitë dhe do të fitoni peshë më shumë. Këto mengjes healthyjanë disa nga arsyet pse duhet të hani mëngjes çdo ditë.

Konsumimi i mëngjesit ju ndihmon të humbisni peshë

“Ka prova të mirëdokumentuara që tregojnë se ngrënia e mëngjesit vjen në të njëjtin vijë me humbjen në peshë në mënyrë afatgjatë dhe mirëmbajtjen e peshës”, thotë Charlene Chen (doktor i dietës klinike në Spitalin e Përgjithshëm Vankuker)

Mënjanimi i mëngjesit është i lidhur me të qenët mbipeshë

Studimet kanë treguar se mënjanimi i mëngjesit nga të gjitha moshat lidhet me të qenët mbipeshë krahasuar me personat e tjerë që hanë mëngjes çdo ditë. Rezulton se moskonsumimi i mëngjesit të bën të fitosh masë dhjamore më të madhe.

Mënjanimi i mëngjesit e bën të vështirë përmbushjen e nevojave ushqyese. Është e lehtë të hani mëngjes edhe nëse s’jeni të uritur. Ndryshe nga vaktet e tjera, në mëngjes mund të konsumohet edhe diçka e lehtë, por pa e mënjanuar këtë vakt kurrsesi. Kështu, nëse nuk doni të hani një mëngjes të bollshëm, pini një gotë qumësht me dy biskota integrale ose një banane dhe e gjithë dita do të nisë mirë.

Do të keni më shumë energji

Do të ndiheni më të zgjuar, sepse rritet përqendrimi

Do të jeni një shembull i mirë edhe për fëmijët tuaj.

Përshtati në shqip: Daniela Bardhi

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here