Kryefaqja Box 5 Shenjat që ju paralajmërojnë se mund të keni Astmë

Shenjat që ju paralajmërojnë se mund të keni Astmë

0
Shpërndaje

nga Daniela Burnazi

Astma bronkiale është një sëmundje kronike e rrugëve të poshtme të frymëmarrjes, që sidomos te fëmijët, në shumicën e rasteve është e lidhur me alergjinë.

Ja 7 shenjat kryesore që ju paralajmërojnë për astmë:

Kollitja: është një nga shenjat më të shpeshta të astmës. Kollitja mund të ndodhë kur rrugët e frymëmarrjes janë me inflamacion, kur keni ndjeshmëri të lartë ndaj parfumeve, polenit ose faktorëve të tjerë që ju bëjnë alergjik dhe ju irritojnë rrugët e frymëmarrjes. Në këto raste keni astmë alergjike. Nëse kollitja vazhdon më shumë se 2 javë mund të ju paralajmërojë për astmë.

Fishkëllima në gjoks: frymëmarrja me tingull si të fishkur tregon se rrugët e frymëmarrjes janë ngushtuar shumë dhe zakonisht personat që vuajnë nga astma kanë këtë lloj frymëmarrje.

Vështirësi në frymëmarrje

Shtrëngim në gjoks: mund të ndihet në formën e dhimbjes, presionit etj të cilat shkaktohen nga shtrëngimi i muskujve rreth rrugëve të frymëmarrjes.

Kollitja me mukus

Burimi: HEALTH

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here