Kryefaqja Të rinjtë Aktivitete ”Shoqëria Civile Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm”, prezantohen 37 projekt-propozime

”Shoqëria Civile Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm”, prezantohen 37 projekt-propozime

0
Shpërndaje

 

Elona Tereziu

Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KhSh),  në konsorcium me Shoqatën Together For Life,  Komitetin Norvegjez të Helsinkit, Komitetin Serb të Helsinkit dhe Komitetin Holandez të Helsinkit, organizuan sot një sesion dëgjimor për thirrje për projekt propozime në kuadër të projektit ”Shoqëria Civile Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” i cili mbështet financiarisht nga Komisioni Europian.

Në këtë aktivitet,  37 organizatat pjesëmarrëse të cilat kaluan fazën e parë të vlerësimit, (nga 61 aplikantë), prezantuan para një komisioni jurie ( me përfaqësues nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit, Komiteti Serb i Helsinkit dhe Komiteti Norvegjez i Helsinkit) projekt idetë e tyre të cilat u pasuan nga pyetje të shumta mes anëtarëve të jurisë për mënyrën se si do të implementohen në terren.

Fokusi kryesor i temave që u prezantuan ishin: ekstremizmi islamik, ngacmimi dhe diskriminimi racial, gjuha e urrejtjes ndaj grupeve të margjinalizuara (LGBT, Romët, egjiptjanët),  dhuna kinbernetike,  promovimi dhe nxitja e tolerancës fetare etj.

Nga ky projekt mësohet se do të ketë rreth 20 fitues, ndërkohë që rezultatet pritet të bëhen publike në fillim të javës së ardhshme./ Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here