Kryefaqja Box 1 Si do të kurohet infertiliteti nëpërmjet vezoreve artificiale

Si do të kurohet infertiliteti nëpërmjet vezoreve artificiale

0
Shpërndaje

Përktheu dhe përgatiti: Ornela Klosi

Nisma e ndërmarrë nga ekspertë për të kuruar infertilitetin tek të gjitha femrat në pamundësi për të lindur në mënyrë natyrale, do të ndihmojë veçanërisht gratë të cilat i ushtrohen kimioterapisë.

Si pasojë e transplantimit ekziston rreziku i formësimit të qelizave kancerogjene duke kthyer sërish sëmundjen. Risku në dukje është i ulët por femrat të cilat janë të prekura nga kanceri nuk iu ofrohet transplant. Stuart Lavery, konsulent gjinekolog, u shpreh se si pasojë e transplantit, femrat do të mbesin shtatzënë natyrshëm.

Dr. Gillian Lockëood, shtoi se një tjetër avantazh i transplantit është fillimi i ri i ciklit menstrual tek femra.

Burimi: BBC

 

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here