Kryefaqja Aktualitet Situata në Urologji / Ja çfarë ndodh dhe sa të kënaqur janë...

Situata në Urologji / Ja çfarë ndodh dhe sa të kënaqur janë qytetarët me shërbimin mjekësor!

0
Shpërndaje

Gazetare: Klevisa GJIKA

Shërbimi mjekësor është shumë i rëndësishëm dhe sidomos kur sëmundja agravon njerëzit bëhen më të prekshëm dhe më të ndërgjegjshëm për gjendjen e tyre shëndetësore.

Në një vëzhgim të bërë nga gazeta “Shëndeti Plus” pranë Urologjisë në QSUT, vihet re një numër i lartë personash që duan të marrin ndihmë për probleme të ndryshme, megjithatë shumica janë të kënaqur me shërbimin mjekësor që i ofrohet.

“Kam gurë në veshka dhe kam bërë një ndërhyje dhe tani kam kontaktin me mjekët. Shërbimi është shumë i mirë, mjekët na presin mirë, janë shumë të respektueshëm”, shprehet një qytetare.

Ka edhe qytetarë të tjerë që kanë rezerva për shërbimin. Ja si e komenton njëri prej pacientëve që pret në radhë: “Nuk të mbarojnë punë. Një herë vjen urgjent, i bëjnë gjilpërë aty. Prap u kthyem në shtëpi. O shtet, o më mirë privat. E di si e merr shërbimin dhe shpëton.”

Që në hyrje të Kirurgjisë dallohen masat e marra dhe respektimi i tyre. Marrja e shërbimit nuk bëhet pa matur temperaturën që në hyrje. Para depërtimit në godinë diktohet edhe vënia e maskës për ata që nuk e kanë vënë, masa këto për të shmangur përhapjen e mëtejshme të virusit.

Në monitorimin e bërë vihet re se të afërmit e pacientëve lihen të hyjnë, por jo pa respektuar rregullat e caktuara. Krahas kësaj, marrja e shërbimit nuk bëhet me numra, pra nuk ndiqet një rend i caktuar numerik për të respektuar radhën, por në këtë situatë është parë e arsyeshme që pacientët të hyjnë përmes një liste në bazë të emrave të tyre.

Megjithatë, siç duket edhe në pamjet e siguruara për gazetën “Shëndeti Plus” distancimi fizik nuk ruhet në mënyrë rigoroze. Është rekomanduar të paktën një metër distancë, por kjo gjë nuk respektohet totalisht.

 

 

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here