Super-Ushqimet e vjeshtës: Ja cilat janë dhe përfitimet e shumta në shëndet

nga Daniela Burnazi

Sezoni i vjeshtës dhe dimrit është i pasur me fruta dhe perime me vlera të shumta ushqyese, në këtë postim do t’ju paraqesim disa prej tyre:

Mollët: janë të pasura me vitamnia dhe fibra dietike.

Lakrat e Brukselit: janë të pasura me vitaminë K, folate, hekur.

Dardhat: janë të pasura me fibra dhe burimi më i mirë i bakrit dhe vit. C

Lulelakra

Kungujt: të pasur me kalium dhe fibra, gjithashtu burim shumë i mirë i vitaminës B.

Patatet e ëmbla: burim shumë i mirq i vitamnës A dhe hekurit. Kanë veti të shkalqyera anti-inflamatore.

Shegët: të pasura me vitaminë C dhe folate. Lëngu i tyre është perfekt për të ulur presionin e lartë në gjak, për të luftuar infeksionet.

Hurmat e Arabisë: të pasura me yndyrna të mira, janë një burim shumë i mirë fibrash dhe kaliumi.

Burimi: HEALTH

Postime të ngjashme

Në Shqipëri ka ardhur BA5, varianti i ri i Covid shkaktar për infektimet
Shtetet e Bashkuara të Amerikës ndërmarrin masa për reduktimin e sasisë së nikotinës në cigare
Ja disa nga përdorimet e vajit të kungullit për qëllime mjekësore
 Dr.Klodiana Zaharia: Nuhatja, rëndesia e kësaj shqise mbijetese
Vitamina K: Thelbësore për shëndetin e kockave, ja ushqimet që e përmbajnë dhe efektet anësore të saj
Studim: Mos e teproni me konsumimin e vezëve, ja sa vezë në javë duhet të konsumoni
Sallata jeshile dhe përfitimet e pafundme shëndetësore që përftoni nëse e konsumoni çdo ditë
Çaj kamomili me qumësht, mjaltë dhe kanellë: Ja vlerat ushqyese në organizëm