Kryefaqja Aktualitet Tenderët e dyshimtë të spitaleve për 2019-n

Tenderët e dyshimtë të spitaleve për 2019-n

0
Shpërndaje

Denisa Canameti

Sektori i shëndetësisë ka rezultuar të jetë ndër më të korruptuarit. Tenderat që kryhen në çdo nivel të këtij sektori shpesh shoqërohen me hije dyshimi, për shkak se prirja për të abuzuar është tejet e lartë. Kjo e vërtetuar nga dhjetra investigime ndër vite!

Pro Pacientit, ka bërë një hulumtim shumë të shpejtë në faqen e Open Data Albania, duke nxjerrë tenderat që janë zhvilluar për vitin 2019, në të gjitha spitalet e vendit, dhe që kanë patur “Mungesë konkurrence”. Pra, prokurimi zhvillohet me një konkurrent të vetëm. Ligji shqiptar i lejon këto lloj procedurash. Shpesh këto procedura më shumë se mungesë konkurrence në treg shfaqin opsione të formulimit të kritereve dhe afateve për dorëzim dokument në favor të një kompanie të paramenduar klienteliste. Këto tendera meritojnë të konsiderohen të ekspozuara dhe me risk.

Sipas të dhënave të Open Data Albania, për vitin 2019 disa nga tenderat e shëndetësisë që janë shënuar me Red Flag (flamur të kuq) janë:

 1. Qendra Kombëtare e Transfuzionit të Gjakut- Blerje Reagente dhe aksesore te tjere te nevojshem per testimet ne laboratorin e Imunohematologjise
 2. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Korçë- Loti i shtate Blerje Ushqime Kolonjale, Spitali Korce- Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku te gjitha kushtet jane te percaktuara – me afat 1 vjeçar (12 muaj)
 3. Loti i peste Blerje Veze te fresketa pule- Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku te gjitha kushtet jane te percaktuara – me afat 1 vjeçar (12 muaj)
 4. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Korçë- Loti i gjashte Blerje Perime, Spitali Korce- Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku te gjitha kushtet jane te percaktuara – me afat 1 vjeçar (12 muaj)
 5. Aparati i Ministrisë së Shëndetësisë- B13- Blerje barna sistemi nervor, gjaku dhe organet formuese të gjakut – Loti 4 Eptacog Alfa (Activated) (1mg/ml after reconstitution).
 6. Drejtoria e Spitalit Rajonal Fier-LOT IV Blerje buke
 7. Instituti i Shëndetit Publik Tiranë- Sherbim i Mirembajtjes se Stacionareve dhe i pajisjeve te tjera per monitorimin e Ajrit etj
 8. Drejtoria e Spitalit Rajonal Berat- Sherbimi i Lavanterise-
 9. Qendra Spitalore “Xhafer Kongoli” Elbasan- Loti 17 Barna hormonale sistemike, hormonet seksuale Methylergometrine Maleate 0.2 mg/ml Flakon/ Ampule
 10. Spitali Sarandë- Sherbimi i mirembajtjes se automjeteve
 11. Loti 2 Filma Skaneri- Drejtoria e Spitalit Rajonal Gjirokastër
 12. Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza- Loti 11 – Kite dhe reagonte te përshtatshme per autoanalizatorin e gazeve ne gjak COBAS b221(Roche Omni S6)/ ose ekuivalent.
 13. Spitali Universitar “Shefqet Ndroqi” Tiranë- Blerje Materiale Radiologjie për nevojat spitalore për vitin 2019 në SU Shefqet Ndroqi Tiranë – Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku të gjitha kushtet janë të përcaktuara – me afat 12 muaj.
 14. Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza-Blerje oksigjen mjekesor i lengshem (bar) me periudhe 60 dite-
 15. Spitalin Obstetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë”- Blerje protoksid azoti
 16. Spitali Psikiatrik Vlorë-Evadim Mbetje Urbane
 17. Qendra Shëndetësore e Specialiteteve nr.1- Loti 4: Blerje Kite, Reagente dhe materiale konsumi per laboratorin per aparatin Maglum 800
 18. Qendra Shëndetësore e Specialiteteve nr.1-Loti 1: Blerje Kite, Reagente dhe materiale konsumi per laboratorin per aparatin Nihon Coden
 19. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë-Loti 5: Blerje Reagenta per Astrupogramen EASY LYTE Optimedical dhe HBA1C per aparat Alere NYCO-CARD
 20. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë-Loti 3: Reagente per Aparatin Hematologjik Abacus 3CT
 21. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 2: Reagente per autonanalizatorin Hormonal Maglum
 22. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 1:Reagente Biokimike per Autoanalizatorin Biocimik SELECTRA
 23. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 13. Glucose
 24. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 12. Acetylsalicylic acid
 25. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 11. Progesterone
 26. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 10. Prednisolone
 27. Drejtoria e Spitalit Rajonal Lezhë -Loti 18. Promethazine
 28. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 13 Lidocaine
 29. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 11 Indomethacin
 30. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 10 Ranitidine
 31. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 7 Potassium chloride
 32. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 6 Progesterone
 33. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 4 Ciprofloxacine
 34. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 17 Promethazine
 35. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës- Loti 14 Phenobarbital
 36. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës-Loti 2 Ceftazidime
 37. Qendra Kombëtare e Transfuzionit të GjakUT- Lot II Blerje Filtra Delekoucitare dhe Sisteme Tr
 38. Spitalin Obstetrik Gjinekologjik “Mbretëresha Geraldinë -Lot 1 Blerje kite reagent dhe materiale konsumi per Laboratorin Cito patologjik
 39. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Korçë- Loti i dyte: Blerje Mish vici cilesi e pare dhe mish pule, Spitali Korce- Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku te gjitha kushtet jane te percaktuara – me afat 1 vjeçar (12 muaj)
 40. Drejtoria e Shërbimit Spitalor Korçë- Loti i pare: Blerje buke gruri Spitali Korce – Marreveshje Kuader – me nje operator ekonomik ku te gjitha kushtet jane te percaktuara – me afat 1 vjeçar (12 muaj
 41. Spitali Universitar Obstetrik-Gjinekologjik”Koço Gliozheni” Tirane -LOTI 3 Koagulimi
 42. Poliklinika e Specialiteteve Nr.2 Tiranë -Blerje Matariale dhe Medikamente Mjekesore

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here