Kryefaqja Gjeni mjekun tuaj ORL Veshët mund të tregojnë shëndetin tonë dhe këto 8 shenja nuk duhen...

Veshët mund të tregojnë shëndetin tonë dhe këto 8 shenja nuk duhen injoruar

0
Shpërndaje

Pastrimi i veshëve është një procedurë normale higjienike, megjithatë, jo të gjithë e dinë se dylli i veshit ka një funksion mbrojtës dhe mund të tregojë gjendjen e shëndetit.

Me ndihmën e një kunje pambuku, mund të kontrolloni ngjyrën e dyllit të veshit tuaj për të kuptuar çfarë shpjegimi ka lidhur me problemet e mundshme shëndetësore.

  • Dylli i veshit me ngjyrë gri

Nëse dylli i veshit është gri pa asnjë simptomë tjetër, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Ndoshta është vetëm pluhur. Kjo ngjyrë e dyllit të veshit është një gjë e zakonshme për banorët e qytetit, sepse ajri në qytete është mjaft i ndotur.

  • Dyll veshi me gjurmë gjaku

Nëse vëreni gjurmë gjaku gjatë pastrimit të veshëve, kjo mund të tregojë se daullja e veshit është e shpuar. Në këtë rast, veshët tuaj mund të preken nga infeksione, të cilat mund të çojnë në otitis dhe për pasojë në përkeqësim të dëgjimit.

  • Dylli i veshit me ngjyrë kafe

Nëse sasia e dyllit të veshit është e tepërt dhe me ngjyra më të errëta, kjo mund të tregojë se trupi ka kaluar një kohë shumë stresuese.

  • Dylli me ngjyrë të zezë

Nëse ka ndodhur vetëm një herë, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Por nëse është diçka e vazhdueshme, atëherë duhet të kryeni vizitë sepse ngjyra e zezë e dyllit të veshit nënkupton infeksion mykotik.

  • Dylli i veshit me ngjyrë të bardhë

Ngjyra e bardhë e dyllit të veshit tuaj mund të nënkuptojë se ka mungesë të vitaminave dhe mikroelementeve brenda trupit tuaj, veçanërisht hekurit dhe bakrit.

  • Dyll me erë të pakëndshme

Nëse ka një erë të fortë të pakëndshme që vjen nga dylli i veshit, mund të nënkuptojë një infeksion brenda veshit tuaj të mesëm.

  • Dylli i veshit i lëngshëm

Nëse konsistenca e dyllit tuaj të veshit ka ndryshuar kohët e fundit, mund të tregojë fillimin e procesit të inflamacionit.

  • Dyll veshi i thatë

Shpjegimi më i lehtë për tharjen e dyllit të veshit është mungesa e yndyrave të dobëta brenda trupit. Përveç kësaj, arsyeja mund të jetë dermatiti dhe sëmundje të tjera të lëkurës, të cilat mund ta bëjnë lëkurën të thatë.

Burimi: Bright Side

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here