Kryefaqja Box 2 12 mite rreth Covid-19, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë

12 mite rreth Covid-19, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë

0
Shpërndaje

Përshtati në shqip: Daniela Burnazi

Ndërsa Covid-19 vazhdon të jetë i përhapur në të gjithë globin, ekzistojnë shumë keqinformime në lidhje me të.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka paraqitur disa mite në lidhje me Covid-19:

 1. Tharësit e duarve mund të vrasin virusin e Covid-19: sipas OBSH-së kjo gjë nuk është e vërtetë. Mënyra e vetme për të parandaluar Covid-19 është të lani shpesh duart.
 2. Llambat e dezinfektimit ultraviolet mund të shkatërrojë koronavirusin e ri.
 3. Skanuesit termikë janë efektivë në zbulimin e njerëzve të infektuar me Covid
 4. Spërkatja e alkoolit ose klorit në duar apo trup mund të shkatërrojë virusin
 5. Nuk është e sigurtë nëse merr një pako apo letër nga Kina sepse mund të infektohesh me virusin Covid-19.
 6. Kafshët shtëpiake mund të përhapin koronavirusin: sipas OBSH nuk ka asnjë provë që kafshët mund të përhapin virusin.
 7. Vaksinat e pneumonisë mund t’ju mbrojnë kundër koronavirusit të ri
 8. Shpëlarja e rregullt e hundës me kripë mund të ndihmojë në parandalimin e virusit
 9. Shpëlarja e rregullt e hundës me kripë mund të ndihmojë në parandalimin e infektimit nga virusi Covid-19.
 10. Spërkatja e vetes me vaj susami mund të bllokojë hyrjen e virusit në trup.
 11. Koronavirusi prek vetëm njerëzit e moshuar.
 12. Antibiotikët janë efektivë në parandalimin dhe trajtimin e koronavirusit.

Burimi: HEALTH

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here