Kryefaqja Lajm kryesor 14 qershori, Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut

14 qershori, Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut

0
Shpërndaje

Çdo pak sekonda, dikush, diku, ka nevojë për gjak. Ji aty, dhuro gjak, shpëto jetë!

Çdo vit, më 14 qershor, shtetet në të gjithë botën festojnë Ditën Botërore të Dhurimit të Gjakut. Ky event shërben për të falënderuar vullnetarët, dhuruesit e gjakut të cilët nuk janë paguar për këtë dhuratë jetëshpëtuese, dhe për të rritur ndërgjegjësimin për dhurime të rregullta të gjakut, për të siguruar cilësi, siguri dhe gjendje të gjakut dhe produkteve të tij për pacientët në nevojë.
 
Transfuzioni i gjakut ndihmon në shpëtimin e miliona jetëve çdo vit. Mund të ndihmojë pacientët që vuajnë nga gjendje të rënda shëndetësore për të jetuar më gjatë dhe më mirë. Ndihmon nënat shtatzëna dhe fëmijët, si dhe gjatë aksidenteve dhe fatkeqësive natyrale.
 
Shërbimi i gjakut, që iu jep mundësi pacientëve të marrin gjak dhe produkte të tij kur ata kanë nevojë dhe në cilësi të mirë, është komponenti kyç për një sistem shëndetësor efektiv. Furnizimi i mjaftueshëm mund të sigurohet vetëm nëpërmjet dhurimeve të rregullta nga vullnetarët.
 
Këtë vit, shteti mikpritës për eventet e Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut 2018 është Greqia, me Qendrën Kombëtare Helenike të Gjakut. Ngjarja globale do të organizohet sot (më 14 qershor 2018) në Athinë.

Burimi: WHO / Shendeti.com.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here