Kryefaqja Box 3 20 pika për t’u bërë një mësues më i mirë

20 pika për t’u bërë një mësues më i mirë

0
Shpërndaje

20 gjëra që mund të mësosh në 10 minuta për t’u bërë një mësues më i mirë

1. Qëllimi i një vlerësimi. (Gjithashtu, strategjitë e thjeshta të vlerësimit nuk mund të jenë një ide e keqe.)

2. Si të krijoni dhe të ndani fotografi përmes Google Drive.

3. Katër alternativa për notat e letrës.

4. Si të vlerësoni shpejt nivelin e leximit të çdo studenti.

5. Një strategji universale e mjaftueshme për të përmirësuar shkrimin e shumicës së nxënësve në shumicën e rrethanave pa marrë parasysh zonën e përmbajtjes ose caktimin.

6. Dallimi në mes të bërjes së projekteve dhe mësimit të bazuar në projekte.

7. Tre strategji të diferencimit.

8. Pesë mënyra për të qetësuar një klasë të zhurmshme.

9. Një mënyrë e re për të përdorur Taksonominë e Bloom (ose ndonjë kornizë tjetër të të menduarit) në klasën tuaj.

10. Gjëja e preferuar e nxënësit tuaj më sfidues.

11. Si të përdorni një hashtag për t’i lejuar nxënësit tuaj të bëjnë pyetje (në mënyrë anonime ose ndryshe).

12. Tre lojëra të ndërtimit të ekipit që mund të përdorni në çdo kohë për të thyer monotoninë, për të rritur nivelin e energjisë në klasë, për të lehtësuar punën në grup, për të ndihmuar nxënësit të njihen me njëri-tjetrin etj.

13. Si të përdoret pyetje / përgjigje për të nxitur diskutime më të forta me dhe mes nxënësve.

14. Tre strategji grupimi.

15. Si të krijoni një ushqim (RSS ose lexues social të lajmeve) të një lloji për të mbuluar idetë e reja në arsim.

16. Pse dhënia e detyrave të shtëpisë ndoshta është duke bërë më shumë dëm sesa mirë – ndoshta ndoshta detyrat e shtëpisë mund të zëvendësohen me leximin e një libri?

17. Si të përdorim një bord të zgjedhur (një strategji e madhe e diferencimit – shih # 7).

18. Një përcaktim i saktë / i përdorshëm për zhvillimin e mendimit kritik.

19. Një plan për lirimin gradual të modelit të përgjegjësisë.

20. Një mënyrë për të promovuar qytetarinë numerike në njësinë tuaj të ardhshme mësimore / projekt / mësim./ portali shkollor

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here