Përshtati në shqip për “Shendeti.com.al”: Blertina Koka
I çmuar për shekuj me radhë për përfitimet e tij në gatim, shëndetësore dhe zbukuruese, vaji i ullirit është një nga produktet më të përdorura nga njerëz në të gjithë botën.
Vaji i ullirit ka qenë në fokus të shumë kërkimeve shkencore për vite me radhë, të cilat kanë vërtetuar se është një ndër ushqimet më të shëndetshme që natyra i ka falur njeriut. Ai është i pasur me lëndë të ndryshme ushqyese, antioksidues, yndyra të pangopura, lëndë ushqyese anti-inflamatore që parandalojnë sëmundje të ndryshme, luftojnë radikalet e lira, ulin nivelin e kolesterolit të keq dhe parandalojnë plakjen e parakohshme.
Por, duhet pasur kujdes në zgjedhjen dhe përdorimin e tij, pasi, sa i mirë është, aq edhe i dëmshëm mund të bëhet nëse nuk e përdorni si duhet. Ja kur nuk duhet ta përdorni vajin e ullirit.
[…] Paketimi: kjo është një pikë shumë e rëndësishme për të treguar cilësinë e vajit. Vaji i ullirit i një cilësie të lartë duhet të paketohet në shishe qelqi të errët ose në kuti teneqeje. Kjo për arsyen se vajit të ullirit nuk duhet t’i bie drita sepse e humbet cilësinë e tij. Vaji i ullirit në shishe plastike nuk mund të jetë vaj i një cilësie të mirë. (Lexoni- 4 rastet kur nuk duhet përdorur asnjëherë vaji i ullirit). […]