Kryefaqja Box 5 5 këshilla të thjeshta që të ulni sasinë e kalorive në një...

5 këshilla të thjeshta që të ulni sasinë e kalorive në një vakt

0
Shpërndaje

Për të minimizuar efektet negative të ndryshimit të stinës dhe për të fituar energjitë e domosdoshme për trupin tonë, ndikon jashtëzakonisht shumë përzgjedhja e ushqimit. Për të rigjetur gjallërinë dhe për të qëndruar gjithmonë në formë duhen pasur gjithmonë parasysh disa këshilla të cilat do t’ju hyjnë në punë.

1) mbushim gjysmën e pjatës me perimet e freskëta të stinës me larmishmëri në ngjyra
2) Në çdo vakt por dhe mesvakt duhet të përmbajë proteinë, në vaktet kryesore zakonisht këshillohet 1/4 e pjatës ( në varësi të moshës, gjendjes shëndetësore mund të këshillohet edhe më tepër por edhe më pak ) por proteina duhet të ketë përmbajtje të ulët në yndyrë!
3) Ju këshilloj të përdorni servise të vogla( pjatat)
4) Konsumoni ushqimin tuaj ngadalë por dhe gjithmonë fillojeni nga sallata!
5) Mos e konsumoni ushqimin tuaj para televizorit, celularit etj.. pasi shpesh herë nuk do të jeni të vetëdijshëm për sasinë që konsumoni!
Dhe më rëndësishmja edukoni veten në zakone më të shëndetshme!/Rolina Naco, Nutricente

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here