Kryefaqja Lajm kryesor A i sjell probleme fetusit lyerja e thonjve gjatë shtatzënisë?

A i sjell probleme fetusit lyerja e thonjve gjatë shtatzënisë?

0
Shpërndaje

Përshëndetje! Doja t’ju beja një pyetje. A është e dëmshme lyerja e thonjve me manikyr gjatë shtatzënisë. I kam lyer gjithë kohën, por nuk e kisha menduar pjesën nëse manikyri bën dëm apo jo deri sot, nuk di si më vajti mendja, jam në muajin e gjashtë e gjysmë. Në internet lexova lloje të ndryshme përgjigjesh dhe nuk e di nëse duhet të shqetësohem. Nëse kjo mund t’i sjellë probleme fetusit apo jo. Nëse keni informacion, do të më ndihmonit.

Përgjigjet Prof. Dr. Rustem Celami, mjek obstetër-gjinekolog

Në përgjithësi, lyerja e thonjve të duarve apo të këmbëve nuk përbën risk për shtatzëninë. Nuk ka të dhëna klinike shkencore që një aplikim i lyerjeve të thonjve të ketë efekte anësore te fetusi. Gjithsesi, ekspozimi i tepërt e i vazhdueshëm rekomandohet të shmangen, sidomos gjatë shtatzënisë.

Burimi: JoTabu.al

LËR NJË MESAZH

Please enter your comment!
Please enter your name here